10dence gallery - multi-disciplinairy expressions of art

Twee(2)strijd voor 12

een tentoonstellingsproject met unieke uitdaging voor de participerende kunstenaars.
24 kunstenaars gingen de artistieke uitdaging (strijd) aan om in teams van twee, 12 kunstwerken te vervaardigen.
.De kunstenaars Henk Bothof, Jeffrey Burger, Beaty Czetö, Joe Davis, Easton Davy, Nikolaj Dielemans, Sjef van Duin, Ben Game, Frans Huisman, Rick Koren, Didrik Jon Kristofersson, Zhanhong Liao, Lisa van Noorden, Liesbet Optendrees, Adrianus van Otterloo, Sylvie Overheul, Jeanne Rombouts, Joke Schot, Menno Schmitz, Jacques Tange, Karin de Visser, Anton Vrede, Ron Weijers en Pieter Zandvliet toonden het resultaat van hun creatieve actie, reactie en interactie op de binnen dit tentoonstellingsconcept gepositioneerde artistieke uitdaging.
.
Een selectie van twaalf deelnemers van de stichting werd in teams gekoppeld aan nog eens twaalf kunstenaars van buiten de stichting welke ruimschoots actief en geaccepteerd zijn binnen het kunstcircuit. De opdracht welke aan de kunstenaarsduo’s verstrekt werd lag in het gezamelijk vervaardigen van een voor beiden artistiek verantwoord kunstwerk op formaat 120 x 120 cm.

Op basis van de twaalf uit dit tentoonstellingsproject voortgekomen kunstwerken is Stichting Kunstwerkt overgegaan tot de uitgave van een luxe kunstkalender voor het jaar 2009 als tastbare herinnering aan dit unieke project. De in het “twee(2)strijd voor 12” participerende kunstenaars hebben tijdens de opening van de expositie in Pand Paulus gezamenlijk “live” een kunstwerk op groot formaat maken. Dit kunstwerk heeft als beeld gediend ten behoeve van de omslag van de kunstkalender 2009.
.
De officiële opening van de tentoonstelling 'twee(2)strijd voor 12' heeft op zondag 16 november 2008 plaatsgevonden in Pand Paulus aan de Korte Haven 125 te Schiedam. De officiële opening van deze tentoonstelling werd verricht worden door Diana Wind, directeur Stedelijk Museum Schiedam.