10dence gallery - multi-disciplinairy expressions of art

NordArt 2011Schiedamse kunstenaar Ron Weijers op grootste internationale kunstmanifestatie van Noord-Europa.

Uit een voorselectie van kunstwerken van 1128 kunstenaars afkomstig uit 72 landen zijn door de curator Wolfgang Gramm, schilderijen van de in Schiedam wonende en werkende beeldend kunstenaar Ron Weijers opgenomen binnen de grootste internationale kunsttentoonstelling van Noord-Europa - NordArt 2011.

Met een tentoonstellingsoppervlak van 22.000 m2 aan binnenruimte en 60.000 m2 aan buitenruimte op het voormalige bedrijventerrein van staalbedrijf Carlsh├╝tte in B├╝delsdorf (regio Hamburg-Kiel in Noord-Duitsland), is de jaarlijkse kunstmanifestatie NordArt, met recht de grootste internationale kunsttentoonstelling van Noord-Europa te noemen. Binnen de tentoonstelling van de kunstmanifestatie NordArt 2011 zal het werk van Weijers samen met werken van 250 kunstenaars uit 52 landen getoond worden. De opening van kunstmanifestatie NordArt 2011 zal plaatsvinden op 4 juni en de tentoonstelling is geopend voor het publiek tot en met 2 oktober 2011.

De kunstmanifestatie NordArt heeft zich sinds 1999 ontwikkeld tot de grootste jaarlijkse internationale kunsttentoonstelling van Noord-Europa. NordArt is een gejureerde tentoonstelling, die als een totaalkunstwerk jaarlijks aan een nieuwe samenstelling onderhevig is en heeft als uitgangspunt het weergeven van een tijdsbeeld binnen de hedendaagse moderne kunst binnen een ongewoonlijke omgeving. Een internationaal geselecteerde groep van 250 kunstenaars tonen hun schilderijen, foto’s, video’s, beelden en installaties. Die niet alleen voor zich spreken, maar in samengang met de ambiance en het decor van de unieke tentoonstellingslocatie, zowel gezamenlijk als afzonderlijk, nieuwe perspectieven moeten ontwikkelingen.