10dence gallery - multi-disciplinairy expressions of art

Fotofestival Schiedam 2015 - Bewogen Beeld

Van 16 tot en met 25 oktober 2015 vindt alweer de derde editie van het Fotofestival Schiedam plaats. Een verrassende fototiendaagse, gekenmerkt door de bijzondere combinatie met andere (kunst)disciplines en exposities op historische locaties. Op 16 oktober 2015 gaat het derde Fotofestival Schiedam van start, dat dit jaar helemaal draait om het thema Bewogen beeld. Verspreid door de stad worden verschillende kunstprojecten tentoongesteld waarbinnen de raakvlakken tussen fotografie en beweging worden onderzocht. Beweging in de breedste zin van het woord: animatie, dans, film, sport, lange sluitertijden en mislukte kiekjes, maar ook de relatie tussen fotografie en de emotie wordt verkend.
Initiatiefnemer en organisator van het Fotofestival Schiedam is het Centrum Beeldende Kunst (CBK) Schiedam: dé verzamelplaats van kunst, cultuur en creativiteit in Schiedam. Het CBK heeft zich in haar vijfjarig bestaan veelvuldig geprofileerd als aanjager van vernieuwende ideeën, samenwerkingen en initiatieven in de stad. Het Fotofestival is een belangrijk voorbeeld van deze innovatieve en verbindende kracht. Binnen het concept van het festival is bewust gekozen voor een opzet waarbij ieder jaar een andere kunstdiscipline wordt gekoppeld aan fotografie. Zodoende vindt er ieder jaar een uitbreiding plaats met nieuwe samenwerkingspartners, doelgroepen, fotografen en kunstenaars.

Met als uitgangspunt het thema 'Bewogen Beeld' tonen we tijdens het fotofestival Schiedam 2015 bij 10dence gallery aan de Lange Haven 96 in samenwerking met de PRO6 pop-up concept store aan de Hoogstraat 14 t/m 18, een fototentoonstelling met de audio visuele installatie ‘Note to Self’ van Chantal Breestraat, fotografische collages van de Sloveense fotograaf Brut Carniollus, fotografie van Frans van Viegen, recente fotocomposities van de smartphone fotograaf Judith in den Bosch, fotografische impressies uit Kenia van Larisa Sjoerds, de bijzondere cyanotypies van Simone Szymanski (Duitsland), een selectie van beelden uit het project Rusted Evidence van Toula Liasi  (Cyprus), beelden uit het project 'High Lonesome Below Sea Level' van Marieke Odekerken en het fotografische project 'LA drive-by shooting' van Ron Weijers. Werk van dit selecte gezelschap zal zowel bij PRO6 als bij 10dence gallery te zien zijn.

Op zondag 18 Oktober gaat de Duitse fotografe Simone Szymanski de interactie aan met het publiek om samen met hen cyanotypies te vervaardigen in de steeg naast 10dence gallery.

Deze tentoonstelling zal te zien zijn bij 10dence gallery van 16 oktober t/m 14 november 2015.

10dence gallery - Lange Haven 96B, 3111 CJ Schiedam T 06-12184120

Openingstijden 10dence gallery
Maandag/Dinsdag/Woensdag: gesloten
Donderdag/Vrijdag/Zaterdag: 13:00-17:00


FotoFestival Schiedam 2015 - PRO6 - Bewogen Beeld

Met als uitgangspunt het thema 'Bewogen Beeld' tonen we tijdens het fotofestival Schiedam 2015 bij de PRO6 pop-up concept store aan de Hoogstraat 14 t/m 18 in samenwerking met 10dence gallery aan de Lange Haven 96, een fototentoonstelling met een fotografische collages van de Sloveense fotograaf Brut Carniollus, een interactieve projectie en fotografie van Frans van Viegen, recente fotocomposities van de smartphone fotograaf Judith in den Bosch, fotografische impressies uit Kenia van Larisa Sjoerds, pinhole foto's van Simone Szymanski (Duitsland), een selectie van beelden uit het project Rusted Evidence van Toula Liasi  (Cyprus) en beelden uit het project 'High Lonesome Below Sea Level' van Marieke Odekerken. Werk van dit selecte gezelschap zal zowel bij PRO6 als bij 10dence gallery te zien zijn.

Pro6 is een initiatief van 6 creatieve ondernemers die middels een pop-up store concept de kans waarnemen om hun activiteiten bij het bredere publiek in het daglicht te zetten. Pro6 staat vooral voor verbinden, combineren en continu in beweging blijven, kortom in proces zijn. Naast de basis invulling van de PRO6 pop-up concept store voor designmeubelen, interieur en stoffering, bieden zij in samenwerking met 10dence art collective andere kunstenaars en creatieven in ruime mate een podium om hun werk te tonen aan een breder publiek.

Deze tentoonstelling zal te zien zijn bij PRO6 van 16 oktober t/m 14 november 2015.

PRO6 Hoogstraat 14-18, 3111 HH Schiedam T 06-26442621 www.pro6schiedam.nl

Openingstijden PRO6
Maandag:gesloten
Dinsdag/Woensdag:10:00-17:00
Donderdag:10:00-21:00
Vrijdag/Zaterdag:12:00-17:00