10dence gallery - multi-disciplinairy expressions of art

Chambres de Schie 2015

Chambres de Schie - Fotofestival Schiedam 2015

Tijdens deze derde editie van het Fotofestival krijgt Chambres de Schie weer een prominente plek in het programma. De pas afgestudeerde kunstenaars van verschillende kunstacademies exposeren hun werk tijdens het eerste weekend van het festival, in de intieme ambiance bij particulieren die wonen en/of werken aan de Lange Haven; in de keuken, huiskamer of op straat voor de deur.

Met medewerking van: Nicola Arthen, Céline Hürzeler, Karl Hedin, Hugo Rocci, Imke Ligthart, Hilde de Windt, Marija Angelovska, Charlene Klaver, Davy de Lepper, Anne Paternotte, Anna Püschel, Anna Bondt, Maurice Nuiten, Nanda Meijer, Kiri Pruntel, Martijn van Mierlo, Daniek Dijkstra, en Hishaam Eldewieh.

De route is geïnspireerd op het veelbesproken Chambres d’Amis, waarmee kunstpaus Jan Hoet in 1986 kunstgeschiedenis schreef. De legendarische tentoonstelling brak letterlijk uit de muren van het museum en bracht 51 hedendaagse kunstwerken van internationaal vermaarde kunstenaars tot in tientallen Gentse privéwoningen. Ook hier in Schiedam belandt kunst aan de muren van bewoners van de stad. Ondertussen krijgen de alumni de gelegenheid hun in één weekend aan een groot publiek te tonen. De persoonlijke context van de woning zorgt voor een extra dimensie, voor zowel bewoner als bezoeker.

Het afstudeerproject Future People van Davy de Lepper is gedurende Chambres de Schie te zien in de bovengelegen woning bij 10dence gallery aan de Lange Haven 96B.

In zijn project 'Future People' verbeeldt Davy de mensen van de toekomst: Avatars. Deze evolueerden van vierkante portretten of plaatjes naar driedimensionale chatpersonages. Virtuele en toegevoegde realiteit maken het in de toekomst mogelijk om personen en objecten altijd en overal te renderen in het gezichtsveld van de gebruiker. Avatars, geconstrueerde personages die individuen vertegenwoordigen in de realiteit en virtuele wereld, zullen binnen een paar jaar onderdeel worden van onze samenleving. Davy schetst door middel van fotografie en 3D-technieken een nieuw beeld van de mens, bevrijd van een fysiek lichaam of tijd.
De Chambres de Schie locaties zijn geopend: za 17 en zo 18 oktober van 12.00 – 17.00 uur